Pepero-Polo to rodzinna firma założona w roku 1995 przez Janusza Nowackiego, a od 2020 roku zarządzana przez jego córki.

Działalność firmy od początku skupiała się na przetwórstwie i eksporcie warzyw suszonych. Aktualnie Pepero-Polo zajmuje się produkcją, przetwórstwem oraz handlem hurtowym suszonymi warzywami i ziołami. Dodatkową działalnością firmy, uzupełniającą naszą ofertę, jest import suszonych warzyw i przypraw.

Większość naszych produktów trafia na rynki zachodniej Europy oraz na rynek krajowy- do uznanych i wymagających producentów wyrobów znanych marek rynkowych. Naszymi klientami są producenci żywności przetworzonej, mieszanek przyprawowych, posypek do potraw czy dodatków.

Obecnie firma posiada dwie lokalizacje, trzy linie produkcyjne, trzy magazyny oraz własną flotę. Dzięki temu przedsiębiorstwo ma możliwość przetworzenia, zmagazynowania oraz dystrybucji tysięcy ton suszonych produktów rocznie – utrzymując przy tym wysokie standardy jakościowe wymagane przez naszych klientów o czym świadczą zdobyte certyfikaty takie jak Kosher, Halal czy BRC.

W naszej działalności handlowej – w kontaktach z firmami handlowymi z różnych krajów, trzymamy się zasady wzajemnych korzyści, jakie daje nam i naszym klientom długookresowa współpraca. Rozpoczynając współpracę z nowymi klientami zawsze kierujemy swoje wysiłki na budowanie, stałych, długookresowych i obopólnie korzystnych relacji.